4 tips om veilig te eten in het buitenland - Campingseuropa.nl

Veel mensen worden ziek op vakantie. Vaak komt dit door de dingen die ze eten en drinken. Wil jij voorkomen dat je ziek wordt in het buitenland? Raadpleeg dan de tips in dit artikel en je weet zeker dat je zonder enige klachten je welverdiende vakantie door kunt komen.

Tip 1: drink water uit flessen

In de meeste landen is het kraanwater niet van dezelfde kwaliteit als in Nederland. Wil je voorkomen dat je ziek wordt op vakantie? Drink het water uit de kraan dan niet, maar haal flessen water in de supermarkt. Alleen in Scandinavische landen is het kraanwater veilig en bovendien lekker. In veel andere landen kun je voor de zekerheid beter flessenwater drinken.

Twijfel je of je het kraanwater op jouw vakantiebestemming wel of niet kunt drinken? Zoek hier dan online informatie over. Er zijn diverse websites die jou informeren over het kraanwater in het buitenland. Op deze websites lees je of je het water uit de kraan op jouw vakantiebestemming wel of niet veilig kunt drinken.

Tip 2: was je handen extra vaak

Op je handen zitten veel bacteriën. Lang niet alle bacteriën zijn schadelijk, maar van sommige bacteriën op je handen word je wel ziek. Wil je niet ziek worden op vakantie? Was je handen dan extra vaak. Zeker voor het eten is het belangrijk je handen goed te wassen, ook als je niet met je handen gaat eten. Voor optimale hygiëne doe je dit niet alleen met water, maar ook altijd met zeep. 

Tip 3: check de temperatuur

Heb je een warm gerecht besteld? Controleer dan goed of het gerecht ook echt warm is. Is het gerecht niet warm, dan kan het zo zijn dat de ingrediënten niet goed opgewarmd zijn. Dit betekent dat de bacteriën nog in de ingrediënten kunnen zitten en hier kun je ziek van worden. Eet een warm gerecht alleen als het ook echt warm is.

Hetzelfde geldt voor koude gerechten. Is het koude gerecht dat je hebt besteld niet echt koud? Dan moet je voorzichtig zijn, want dit kan betekenen dat het de hele dag buiten de koelkast of zelfs in de zon heeft gestaan. Ook dit is gevaarlijk met oog op de vele bacteriën in de maaltijd. Als jouw koude gerecht niet echt koud is, kun je het beter laten staan.

Tip 4: eet niet overal

In Nederland kun je vrijwel overal veilig eten, zonder maag- en darmklachten tot gevolg. In het buitenland is dit niet het geval. Ziet een eettentje of restaurant er niet fris uit? Dan kun je beter even doorlopen tot je een schone en hygiënische eetgelegenheid hebt gevonden. Door bij het verkeerde eettentje of restaurant te eten, kun je flink ziek worden.