5 tips voor een geslaagde goedkope kampeervakantie

Als je gaat kamperen dan wil je natuurlijk een leuke vakantie hebben. Maar misschien heb je maar een beperkt budget wat je aan de vakantie kunt uitgeven. Ook dan kun je een camping vinden waar je lekker van je vrije weken kunt genieten. Met deze tips boek je een budget vakantie waar het hele gezin na afloop met plezier op terugkijkt.

1. Vermijd dure vakantielanden

Vergeleken met Nederlandse begrippen zijn sommige landen erg duur. Denk daarbij aan Scandinavische landen, hier zijn de boodschappen vaak flink duurder dan wat we in Nederland gewend zijn. Een land als Frankrijk is daarentegen met veel dingen goedkoper. Dit geldt ook voor de landen in Oost-Europa, waar je voor een relatief lage prijs een plaats op een camping kunt boeken en waar je ook voor eten en drinken goedkoop uit bent. Ook landen als Duitsland en Oostenrijk zijn goedkoop en bovendien gemakkelijk met de auto te bereiken.

2. Vermijd het hoogseizoen

Als je geen schoolgaande kinderen hebt is het altijd aan te raden om het hoogseizoen te mijden. Een plaats op de camping is in mei of september vaak goedkoper dan wanneer je in augustus met vakantie wilt. Ook vroeg reserveren kan je een leuk prijsvoordeel opleveren.

3. Een eenvoudige camping is goedkoper

Als je geen behoefte hebt aan een luxe zwembad op de camping, uitgebreid entertainment of meerdere restaurants, dan kun je voor een goedkope camping kiezen. Die zijn vaak ook kleinschaliger en daardoor gezelliger. Als het je erom gaat om lekker tot rust te komen in de natuur dan is een kleine camping bij de boer of in een bosrijke omgeving of aan de kust een prima keuze.

4. Neem je eigen tent of caravan mee

Er zijn tegenwoordig steeds meer campings waar je een accommodatie kunt huren. Denk aan een stacaravan, een tipi tent of een royale bungalowtent. Ideaal als je zelf geen tent of caravan hebt, maar wel een stuk duurder natuurlijk dan wanneer je je eigen ‘huis’ meeneemt. Misschien kun je van iemand een tent lenen of mag je de caravan van vrienden meenemen. Denk bij dat laatste er wel aan dat je auto geschikt moet zijn om een caravan te trekken en dat je speciale buitenspiegels moet gebruiken.

5. Let goed op als je een camping boekt

Als je een camping boekt, let dan goed op de kleine lettertjes. Wat is bij de prijs inbegrepen? Zijn er verborgen kosten? Daarnaast is het ook handig om online ervaringen van andere gasten te lezen. Heeft de camping goede recensies of zijn er veel klachten? In dat laatste geval kun je misschien toch beter nog even verder kijken. Samen met een stel vrienden op vakantie gaan is natuurlijk ook nog een mogelijkheid om de kosten te drukken omdat je die dan met meer mensen kunt delen.

Een fijne kampeervakantie gewenst !