De 5 beste naaktstranden in Europa

Veel mensen moeten er niet aan denken om naar een naaktstrand te gaan. Zonde, want het is juist heerlijk om naakt op het strand te liggen. Daar komt nog bij dat naaktstranden vaak erg mooi zijn. Durf jij je over de drempel heen te zetten door een keertje naakt op het strand te gaan liggen? Dan vertellen wij je graag welke mooie stranden in Europa je het beste kunt bezoeken.

1: Cap D’Agde in Frankrijk

Cap D’Agde wordt ook wel de Hoofdstad van Naturisme genoemd. In deze Franse stad lig je niet alleen naakt op het strand, maar mag je ook naakt naar binnen bij hotels, restaurants, kroegen en zelfs bij kappers en banken. Dit is misschien wat heftig als je nog geen ervaring hebt met het bezoeken van naaktstranden, maar voor ervaren naturisten is deze bijzondere stad zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

2: Little Banana Beach in Griekenland

Banana Beach is een strand op het Griekse eiland Skiathos. Als je op dit strand wil liggen, moet je je zwemkleding aan houden. Ga je echter naar het nabij gelegen Little Banana Beach, dan mag je volledig naakt zonnen. Alle mensen op dit strand genieten in hun nakie van de zon.

3: Koversada in Kroatië

Wil je niet alleen naakt op het strand liggen, maar loop je de hele vakantie het liefst zonder kleding rond? Dan kun je jouw volgende vakantie doorbrengen in Koversada. Koversada is de grootste naaktcamping van Kroatië. De camping heeft vele faciliteiten, waaronder een eigen naaktstrand. Je zit naakt in je tentje of caravan, je loopt in je nakie naar het strand en je kunt hier vervolgens de hele dag lekker zonder kleding van de warme zon genieten.

4: Place des Grottes in Frankrijk

Op de meeste naaktstranden mag je wel met zwemkleding liggen, maar is dit simpelweg niet gebruikelijk. Bij Place des Grottes, een strandje op het Franse eiland Île du Levant, is dit anders. Op dit naaktstrand mag je enkel zonder zwemkleding liggen. Als je het niet prettig vindt om tussen mensen met zwemkleding te liggen als je op een naaktstrand bent, is dit strand zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

5: Zandvoort in ons eigen kikkerlandje

Het naaktstrand van Zandvoort is het meest bezochte naaktstrand van Nederland. En dit is niet voor niets, want het strand is mooi en heeft bovendien diverse faciliteiten voor naturisten. Denk hierbij aan de strandtent Adam & Eva, waar je naakt een drankje kunt drinken of een hapje kunt eten.

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan als je op een mooi naaktstrand wil liggen. Ook in ons eigen kikkerlandje vind je een mooi naaktstrand, namelijk het strand van Zandvoort. Uiteraard is niet het hele strand in Zandvoort een naaktstrand, maar gaat het om een deel van het strand. Tussen paaltje 68.5 en 71 mag je naakt zonnen.