Kamperen in de kou: 5 tips

De meeste mensen gaan met de tent op pad in de warme zomermaanden. Er zijn echter ook mensen die het leuk vinden om te kamperen als het wat minder warm is, bijvoorbeeld in de lente, in de herfst of zelfs in de winter. Ga jij binnenkort kamperen in de kou? Bereid je dan goed voor. Dit doe je door onderstaande tips te lezen.

Hou het vocht buiten

Het is erg belangrijk om het vocht buiten je tent te houden als je bij lage temperaturen gaat kamperen. Vocht zorgt er namelijk voor dat alles snel afkoelt. Heb je natte kleding en/of schoenen? Droog deze dan in de voortent of ergens anders buiten de tent. Drogen in de tent is een no-go, want hierdoor wordt het veel kouder in je tentje.

Slaap in een mummieslaapzak

Wil je comfortabel kamperen, dan heb je een goede slaapzak nodig. Zeker bij lage temperaturen is dit een must, want anders krijg je het gegarandeerd koud ’s nachts. De beste slaapzak voor het kamperen in de kou, is een mummieslaapzak. Deze slaapzak volgt de lijn van je lichaam. Hierdoor is er minder loze ruimte in de slaapzak, die opgewarmd moet worden door je lichaam. Bovendien heeft een mummieslaapzak een capuchon. Deze muts houdt je hoofd lekker warm.

Klik hier om een uitgebreid aanbod aan betaalbare mummieslaapzakken te bekijken. 

Neem een kachel mee

Veel caravans beschikken over een elektrische kachel of vloerverwarming. In de tent heb je deze luxe niet. Wil je jouw tentje opwarmen? Neem dan een gaskachel mee. Een gaskachel verwarmt je tent in een mum van tijd. Wel komt er hierbij veel condens vrij. Om de vochtige lucht af te voeren, zorg je voor een goede ventilatie in je tent.

Een goede gaskachel nodig om te kamperen? Klik hier om het aanbod te bekijken.

Draag dunne kleding in laagjes

Veel mensen die in lage temperaturen gaan kamperen, trekken dikke kleding aan. Dit lijkt misschien logisch, maar in feite is het beter om dunne kleding in laagjes te dragen. Met het laagjes systeem blijf je namelijk veel beter warm. Zeker als je thermo-ondergoed draagt als eerste kledinglaag, blijf je lekker warm in zelfs de koudste nachten.  

Neem een boor mee

In sommige landen is de grond al vroeg bevroren. Als de grond bevroren is, is het lastig om er haringen in te krijgen. Ga je naar een land waar de grond al vroeg bevriest of ga je in de koudste maanden van het jaar kamperen? Neem dan een boor mee. Met een boor kun je de gaten voor de haringen namelijk gewoon in de grond boren, om ze er vervolgens zonder enige moeite in te schuiven. Handig!