Kamperen is goed voor je relatie met je partner en met je kinderen

Veel mensen kennen de verhalen wel, als je een vakantie met elkaar overleefd dan lukt samenwonen ook wel. Op vakantie met je partner zou volgens veel verhalen slecht zijn voor je relatie. Maar wat blijkt? Uit onderzoek is gebleken dat kamperen met je partner en met je kinderen juist heel erg goed is voor de relaties. Dit kwam uit een onderzoek dat uitgevoerd is onder 1400 kampeerders van het blad KCK.

Ruzie bij opzetten tent en plaatsen caravan

Ruim 44% van de kampeerders geeft aan tijdens het opzetten van de tent of met het plaatsen van de caravan ruzie te maken met elkaar. Deze ruzies vinden vooral plaats tijdens deze inspannende taken en vinden natuurlijk plaats na meestal een erg lange autorit. Vermoeidheid speelt bij deze ruzie vaak een grote rol. Want tijdens de rest van de vakantie komen stellen en kinderen met hun ouders vaak juist dichterbij elkaar. Ruzies komen tijdens de rest van de vakantie minder vaak voor en dit zorgt voor 75% van de kampeerders voor een sterkere relatie met elkaar.

Liefde bloeit op tijdens kamperen

Kamperen in Europa zorgt voor een opbloeiende liefde bij stellen. Ook de band tussen ouders en kinderen bloeit op tijdens kamperen. Deze toename van liefde komt voort uit het feit dat er meer tijd is voor elkaar en meer ontspanning. Veel kampeerders geven aan dat er minder tot geen tv gekeken wordt tijdens de kampeervakantie en men op elkaar aangewezen is. Er worden veel spelletjes en buitenactiviteiten met elkaar ondernomen, ontspanning speelt bij de opbloeiende liefde daardoor een grote rol. Wil je jouw relatie met je vrouw, man, kinderen of wellicht vrienden en familie verbeteren? Dan is kamperen met elkaar dus een echte aanrader. Stellen die kamperen scheiden volgens een ander onafhankelijk onderzoek minder vaak dan stellen die op elkaar aangewezen zijn in een hotel.