Kan ik mijn elektrische fiets op de camping opladen?

Ben je gek op fietsen op je vakantiebestemmingen en wil je dit jaar jouw elektrische fiets meenemen naar de camping? Dan komt naar alle waarschijnlijkheid al snel de vraag bij je opzetten of je jouw elektrische fiets kunt opladen op de camping.

Een elektrische fiets noemen wij ook wel een E-bike en is een fantastische uitvinding voor mensen die graag een stukje verder fietsen dan in hun mogelijkheden ligt. Met een elektrische fiets is het al snel mogelijk door de fijne trapondersteuning om wat grotere afstanden in de omgeving af te leggen. Als je een camping hebt in een zeer mooi natuurgebied dan is de e-bike een perfecte uitkomst, met het grootste gemak bedwing je bergjes en andere zwaardere stukken tijdens de fietstocht.

Electrische fiets opladen op de camping

Een accu van een elektrische fiets kun je gewoon opladen op de camping. Echter zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je jouw accu van je elektrische fiets wil opladen op de camping.

Het aansluiten van je accu in de caravan of in de tent op de camping is geen enkel probleem. Als je de accu van je elektrische fiets wil aansluiten is het noodzakelijk dat je een omvormer koopt Omvormers zetten de 12- of 24V stroom om in de normale 230V.  Het is wel belangrijk dat je eerst even op het aantal ampère let. Veel campings hebben namelijk een maximaal aantal ampère dat je kan gebruiken en  teveel ampère aansluiten zorgt ervoor dat de stoppen van de camping doorslaan.

Electrische fiets opladen in restaurant

Lukt het je niet om je elektrische fiets op te laden bij de tent of bij de caravan? Dan is het misschien nog mogelijk om je accu van je e-bike op te laden bij een restaurant. Jij geniet heerlijk van wat te eten of te drinken en ondertussen laad je even je accu op in het restaurant.