Moet ik een strakke zwembroek in Frankrijk dragen?

Bij het inpakken van de koffers speelt regelmatig de vraag op: mag ik een zwembroek met lange pijpen aan in Frankrijk? Al jaren behoort Frankrijk tot de populairste vakantielanden onder Nederlandse toeristen. De een bezoekt Parijs of Lyon, terwijl een ander voor een vakantie aan zee kiest. Op veel campings in Frankrijk biedt men een eigen zwembad, waar je de ruimte hebt om even af te koelen na een hete zomerdag. Bij het bezoeken van zo’n zwembad is het belangrijk om op de regels te letten. Moet je bijvoorbeeld verplicht een strakke zwembroek aan in Frankrijk? In dit artikel zoomen we in op de regels die gelden.

Houd ook rekening met activiteiten in de buurt

Niet alleen op veel campings in Frankrijk is een strakke zwembroek verplicht, ook in waterparken kan men deze verplichting stellen. Dit betekent dat je ook alvast over eventuele activiteiten in de buurt na zou moeten denken. Wanneer je jaarlijks een waterpark met je kinderen bezoekt, is het slim om uit te zoeken of een strakke zwembroek hier verplicht is.

Het feit dat men een strakke zwembroek verplicht stelt op campings in Frankrijk heeft te maken met de hygiëne. In een zwembroek met lange pijpen neem je normaliter meer zand en ander vuil mee naar zwembaden. Dit betekent dat het zwembadwater sneller vervuild zal raken. Een zwembroek met losse pijpen wordt immers ook op het strand of op de camping zelf gedragen.

Wijde zwembroeken in meren en aan het strand

Wanneer je voor een dagje aan het strand kiest is het vanzelfsprekend toegestaan om een wijde zwembroek te dragen. Je bent hier niet verplicht om een strakke zwembroek aan te doen. Het is voor veel gezinnen met puberende zonen een reden om voor een bezoek aan de zee of een meer te kiezen, in plaats van aan het zwembad. Vaak schamen jongens zich voor het dragen van een strakke zwembroek in Frankrijk.

Campings in Frankrijk waar een wijde zwembroek is toegestaan

Er zijn campings in Frankrijk waar een wijde zwembroek is toegestaan. Vaak wordt dit op de website van de camping vermeld. Het gaat hierbij om campings van bijvoorbeeld Nederlandse eigenaren, die gewend zijn om in een wijde zwembroek te zwemmen. Campings in handen van Franse eigenaren stellen doorgaans wel de verplichting van een strakke zwembroek. Klik hier voor een overzicht van campings in Frankrijk waar een wijde zwembroek is toegestaan.

Strakke zwembroeken raken weer in trek

Ondanks het feit dat veel jonge jongens het lastig vinden om in hun strakke zwembroek naar het zwembad te gaan, raken deze zwembroeken steeds meer in trek. De zwembroeken zijn ook in Nederlandse zwembaden steeds vaker terug te zien! Dit komt onder meer door het feit, dat een strakke zwembroek in opvallende, moderne designs wordt verkocht. Zo hoef je niet meer voor een saaie, vaak zwarte zwembroek van Speedo te kiezen. Daarbij worden de zwembroeken in verschillende modellen aangeboden. Kies bijvoorbeeld tussen een model met relatief lange pijpjes, of een strakke zwembroek zonder pijpen. Welk model krijgt bij jou de voorkeur?

Een strakke zwembroek voor Frankrijk kopen

Mocht je momenteel nog geen strakke zwembroek voor je vakantie in Frankrijk hebben, dan kun je deze heel eenvoudig online bestellen. Er zijn verschillende webwinkels met een breed aanbod aan strakke zwembroeken. Door je zwembroek online te kopen heb je vaak de keuze uit een veel breder assortiment. Klik hier voor het grootste online aanbod van strakke zwembroeken.