Nederlander kiest vaker voor vakantie in Nederland

Het komt steeds vaker voor dat Nederlandse gezinnen tijdens hun vakantie in Nederland blijven. Dit is niet voor niets! Ons land heeft prachtige plekken te bieden, waardoor een vakantie naar het buitenland minder noodzakelijk wordt. Daarbij is de temperatuur de afgelopen jaren sterk gestegen tijdens de zomermaanden. Ook voor het mooie weer hoef je Nederland zodoende niet meer te verlaten! In dit artikel beschrijven we waarom een vakantie in eigen land zo populair is onder Nederlanders.

Vakanties tot drie weken in Nederland

Wanneer gezinnen kiezen voor een vakantie in eigen land, doen ze dit vaak tot maximaal drie weken. De meest mensen kiezen echter voor een weekendje weg of een midweekse vakantie. Zij kiezen hierbij tussen een camping in de zomer, of een bungalowpark in de herfst en winter. Onder meer Roompot en Center Parcs bieden een groot aantal parken in Nederland. De huisjes kunnen hier relatief goedkoop gehuurd worden, wanneer je deze op tijd reserveert. De natuurlijke uitstraling van de parken geeft je het gevoel even helemaal weg te zijn, zonder hier lang voor te moeten reizen!

♥ TIP: Boek een vakantie buiten de schoolvakanties om. Je kunt dan nog goedkoper weg en profiteert van meer rust op de parken en campings.

Weer belangrijkste factor om in Nederland te blijven

In het verleden trokken Nederlandse gezinnen voornamelijk naar het buitenland vanwege het mooie weer in Frankrijk, Spanje en Italië. Nederland bood hen niet voldoende zekerheid om zon en hoge temperaturen. Nu het klimaat aan het veranderen is, wordt de noodzaak om naar het buitenland te gaan veel kleiner. Daarbij is het aantal campings en vakantieparken in Nederland groot. Gezinnen kunnen hierdoor tot laat in de zomermaanden wachten met het boeken van een plek. Mocht het weer toch slecht zijn, dan kan men altijd nog voor een vakantie in het buitenland kiezen.

Korte reistijd ander belangrijk voordeel

Niet alleen het steeds mooiere weer in Nederland is een reden om in eigen land op vakantie te gaan. Ook de korte reistijd is een belangrijk voordeel! Steeds meer mensen vinden het prettig om maar enkele uren te hoeven rijden. In sommige gevallen is de reistijd zelfs nog korter! Met name de kustprovincies zijn bij vakantiegangers in trek. Ze hebben hier het strand, die men normaal in Spanje of Frankrijk op zou zoeken. Onder ouderen zijn onder meer Friesland, Groningen en Noord-Brabant in trek. Zij genieten hier van de rust en de omgeving. Ook biedt Friesland gezinnen de mogelijkheid om te gaan zeilen op een van de Friese meren. Datzelfde geldt voor Zeeland, waar het strand gecombineerd kan worden met het zeilen.

Familie op bezoek tijdens de vakantie

De korte reistijd is ook voor familieleden een voordeel. Tijdens de vakantie in eigen land hebben zij de mogelijkheid om het gezin op te zoeken door de korte reistijd. Veel gezinnen vinden het hartstikke leuk, wanneer opa en oma een dagje langskomen of bijvoorbeeld blijven eten. De bungalowparken beschikken vaak over een bushalte in de buurt. Zo zijn ze ook zonder auto goed te bereiken voor familieleden. Wie zou jij uitnodigen om een dagje langs te komen?

Vakantieparken breiden steeds verder uit

Waar een bungalowpark voorheen vaak alleen bungalows had, wordt tegenwoordig veel meer aangeboden dan dat. Zo zijn er talloze activiteiten te ondernemen op het vakantiepark. Denk aan bowlen, het huren van fietsen of skelters voor de kinderen, lasergamen of bijvoorbeeld zwemmen. Het maakt dat voor leuke activiteiten voor de kids niet meer naar een familiecamping in Zuid-Frankrijk gekozen hoeft te worden. Doordat de parken vaak autoluw zijn, kunnen kinderen hun eigen gang gaan. Dit biedt ouders de mogelijkheid om te ontspannen met een mooi boek of een spelletje.

Bezoek de Nederlandse Waddeneilanden

Tot slot kan een vakantie op een van de Nederlandse Waddeneiland het overwegen waard zijn. Zo ben je voor je gevoel ver van huis, zonder hier ver voor te hoeven reizen! Op de eilanden vind je prachtige campings en bungalowparken. Daarbij heb je hier de mogelijkheid om te genieten van het strand en de zee, de mogelijkheid om door de duinen te fietsen of de mogelijkheid om een wandeling te maken over het eiland. Voor wat oudere kinderen zijn er verschillende uitgaansmogelijkheden. Houd er rekening mee dat het niet op alle eilanden is toegestaan om een auto mee te nemen. Dit maakt kamperen vaak minder interessant! Je hebt immers geen zin om je kampeerspullen onder de arm over het eiland mee te moeten nemen. Gelukkig zijn er busverbindingen op de eilanden, zodat je nooit ver hoeft te lopen.