Wat zijn voor jou de grootste campingergernissen?

Kamperen op een camping in Europa kan ontzettend leuk zijn! Spelende kinderen in het zwembad, alle ruimte om te genieten van het mooie weer en samen met andere campinggasten afsluiten aan de bar van de camping. Toch zal je ook tijdens het kamperen te maken krijgen met ergernissen. Wat zijn voor jou de grootste campingergernissen? In dit artikel zetten we een aantal van de meest genoemde ergernissen onder campinggasten voor je op een rijtje.

1: muggen en wespen op campings in Europa

Een van de meest genoemde ergernissen onder campinggasten zijn de muggen en wespen, waarmee je op campings in Europa te maken krijgt. Zeker bij campings aan het water is de kans op muggen groot. De dieren vinden het heel prettig om zich in de omgeving van een meer of klein riviertje op te houden. Daarbij komen de wespen op zoetigheden rond je tent af! Denk aan een potje jam, rijp fruit, enzovoorts.

Tip: maak je eigen wespenvanger met een oude plastic fles! Muggen kun je verjagen door een citronellakaars te gebruiken. Ook zijn er speciale zalfjes te koop, waarmee je muggen op afstand houdt.

Klik hier voor meer muggenbescherming artikelen.

2: snurkende buren om je heen

Op een camping kun je de buren vaak horen, als zij wat luider praten of ’s nachts snurken. Het is bijzonder vervelend als je door dergelijke geluiden niet in slaap kunt komen. Door oordopjes mee te nemen, heb je hier niet langer last van. Mocht je door je wekker slapen, dan is dat geen probleem! Het is immers vakantie op de camping. Je kunt deze oordopjes op verschillende plekken kopen. Denk aan de supermarkt, de drogisterij of een webwinkel.

3: gezellig met het hele gezin afwassen

Ook afwassen behoort tot een van de grootste ergernissen onder campinggasten. Dit is niet voor niets! Steeds meer huishoudens hebben de beschikking over een vaatwasser. Het doen van de afwas hoeft zo maar weinig tijd te kosten. Door gezellig met het hele gezin af te wassen op de camping hoeft deze klus veel minder onplezierig te zijn, dan men vooraf denkt. Je kunt ook je kinderen aan het werk zetten, om ze dit samen met vriendjes en vriendinnetjes te laten doen. Zo krijgt het afwassen een heel sociaal element!

Er zijn naast de reeds beschreven ergernissen verschillende andere veel voorkomende ergernissen onder campinggasten op campings in Europa. Denk bijvoorbeeld ook aan de ergernissen die vrijkomen bij het opzetten van een tent. Zeker als je in het begin moet puzzelen, hoe de tent opgezet moet worden! Om een dergelijke situatie te voorkomen is het verstandig om de tent alvast een keer op te zetten in je tuin.