Zwembroek wassen en opbergen: onze tips!

Er is niets vervelender dan een zwembroek die gaat lubberen, slijtplekken vertoont of kleurverschillen bevat. Reden genoeg om de zwembroek op de juiste wijze te onderhouden! Een zwembroek wordt veel zwaarder belast dan andere kledingstukken. Dit komt voornamelijk door de combinatie van chloor, fel zonlicht en zonnebrand. In dit artikel geven wij je tips om je zwembroek mooi te houden.

Was de zwembroek na het gebruik hiervan

Een zwembroek wassen na het gebruik hiervan helpt slijtage aan het materiaal te voorkomen. Je hoeft hierbij geen zeep te gebruiken! Veel verstandiger is het om de zwembroek met lauw water uit te spoelen. Zo weet je zeker dat er geen chloor, zonnebrand of zand meer in de zwembroek achterblijft. Het is voldoende om de zwembroek met de hand te wassen. Dit scheelt je energie! Later in dit artikel ga ik in op de manier waarop je een natte zwembroek het beste kunt drogen na het uitspoelen hiervan.

Zwembroek met zeep wassen

Naast het feit dat je de zwembroek na ieder gebruik met de hand kunt wassen, is het prettig om af en toe zeep te gebruiken. Zo blijft de zwembroek lekker ruiken en fris! Door het kwetsbare materiaal waarvan de zwembroek gemaakt is, kun je deze niet op hoge temperaturen wassen. Vaak is dertig of maximaal veertig graden voldoende om de zwembroek schoon te krijgen.

♥ TIP: Wees zeker bij het wassen van strakke zwembroeken voorzichtig! Het materiaal kan al snel gaan lubberen als het op een verkeerde manier gewassen wordt.

Wasmiddel voor een zwembroek

Niet alleen is het belangrijk om op de temperatuur te letten bij het wassen van een zwembroek. Kijk ook naar het wasmiddel! Er zijn wasmiddelen die specifiek bedoeld zijn voor fijne was. Ideaal voor het wassen van een zwembroek.

Drogen van een gewassen zwembroek

Ruikt je zwembroek weer lekker fris? In dat geval is het zaak deze op natuurlijke wijze te laten drogen. Het gebruik van een wasdroger wordt sterk afgeraden! Bij een strakke zwembroek zal het synthetische materiaal al snel gaan lubberen. Ook een wijde zwembroek wordt er doorgaans niet mooier op, wanneer deze in een wasdroger wordt gedroogd. Net als het gebruik van een wasdroger is het onverstandig om de natte zwembroek na het wassen sterk uit te wringen. Het kan voor slijtage aan het materiaal zorgen.

De beste manier om je zwembroek na een wasbeurt te laten drogen is het uithangen hiervan. Maak gebruik van een waslijntje in de tuin of een wasrek. Zo behoudt het materiaal z’n frisse geur en is deze snel droog.

Zwembroek opruimen als deze droog is

Men is vaak geneigd om de zwembroek op te bergen als deze nog een klein beetje vochtig is. De laatste periode in het drogen van een zwembroek duurt het langst. Toch is het belangrijk om nog even te wachten! Een vochtige of klamme zwembroek vormt een ideale broedplek voor bacteriën. Bepaalt niet hygiënisch, als je de zwembroek een week later weer uit de kast haalt. Daarbij kunnen de bacteriën voor schade aan het materiaal van de zwembroek zorgen.

♥ TIP: Is het tijd voor een nieuwe zwembroek? Lees ons artikel waarom jij als man moet kiezen voor een mooie strakke zwembroek.