Camping met animatie

Wanneer je op vakantie gaat dan zoek je een camping in Europa die past bij de wensen van jou, je partner, vrienden en/of gezin. Vaak gaan mensen op vakantie naar een camping om tot rust te komen. Toch bestaat er bij veel bezoekers een grote behoefte aan vertier en vermaak. Een camping met animatie is daarom de oplossing voor kampeerders die zoeken naar rust en naar vermaak.

Camping met kinderanimatie

De meeste campings die een animatieteam tot hun beschikking hebben richtingen zich met de animatie specifiek op kinderen. Veel ouders vinden het namelijk erg fijn als ze op vakantie gaan naar een camping en ze niet de hele dag zelf hun kinderen hoeven te vermaken. Een animatieteam neemt het vermaken van de kinderen voor een korte periode van de ouders over. Vaak zorgt een animatieteam voor vermaak in groepsverband, op deze manier maken kinderen snel contact met andere kinderen.

Camping met animatie voor volwassenen

Sommige campings richten zich niet alleen met hun animatieteam op kinderen, maar bieden ook animatie voor volwassenen. Volwassenen animatie komt vaak wel in mindere mate voor op campings dan animatie voor kinderen. Wanneer er animatie voor volwassenen op de camping aanwezig is dan gaat dit vaak om zaken die ook nog leuk zijn voor kinderen om bij aanwezig te zijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld ochtendgymnastiek, bingo, karaoke of sheu de boel.

Animatie avondprogramma

Vaak hebben campings in Europa een animatieprogramma overdag dat gericht is op kinderen. In de avonduren gaat vaak een avondprogramma in op de camping dat gericht is op volwassen. Veelal worden de avondprogramma’s met animatie gevuld op campings met bijvoorbeeld live muziek, cabaretshows en dansers. Ook bingo is een typische avond animatie die campings organiseren voor volwassenen. Dit soort avondprogramma’s kun je met of zonder je kinderen beleven.

Animatie in eigen taal

Veel mensen vinden het fijn als de animatie op campings gegeven worden in hun eigen taal. Nederlanders hebben daarom graag dat het animatieteam de Nederlandse taal beheerst en spreekt tijdens de uitvoering van de animatie. Op sommige Europese campings is er standaard een Nederlands sprekend animatie aanwezig, toch is dit niet vanzelfsprekend op veel Europese campings. Vooral op kleinere campings heb je een grote kans dat het animatieteam geen Nederlands spreekt. Uitzonderingen hierop zijn er natuurlijk ook, bijvoorbeeld als de eigenaar van de campings Nederlands is.

Bij grotere campings is er vaak in het team iemand aanwezig met de Nederlands nationaliteit. Het team bestaat vaak ook medewerkers uit verschillende Europese landen. Op deze manier kan de animatie in verschillende Europese talen gegeven worden.

Kinderen en taal

Kinderen hebben vaak minder moeite met het feit dat animatie niet in hun eigen taal gesproken zal worden. Vaak pakken kinderen de manier en het doel van de animatie al snel automatisch op, ondanks dat de animatie dus niet in hun eigen taal is. Voor kinderen is het daarom niet per definitie van groot belang dat de animatie in hun eigen taal gegeven zal worden. Onze tip is daarom om niet direct af te haken bij een camping waar geen Nederlandstalige animatie aanwezig is, maar wel animatie in een andere Europese taal.

Kinderen op de camping

Kinderen zijn gek op spelen. Weetje wat kinderen nog liever doen? Spelen met andere kinderen. Daarom zijn kinderen gek op campings met animatie in Europa. Op camping met animatie zijn vaak een hoop andere leeftijdgenoten te vinden. Op deze manier vervelen kinderen zich geen enkel moment op de camping. Of je het nu over baby’s, peuters of tieners hebt, alle kinderen willen het liefst aansluiting vinden bij leeftijdsgenoten. Met een camping met animatie is erg gemakkelijk te verwezenlijken voor kinderen en is de stap voor het leggen van contacten erg klein.

Aanbod van camping met animatie

Waarschijnlijk zoek je een camping met animatie. CampingsEuropa.nl heeft een groot aanbod aan camping die animatie voor kinderen en animatie voor volwassenen aanbieden. Een animatieteam op een camping zal jouw kampeervakantie in Europa helemaal af maken. Vaak bieden campings met animatie niet alleen leuke en verschillende soorten animatie aan, maar hebben ze ook een hoop andere faciliteiten voor kinderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een camping met een speeltuin, een camping met een waterpark, of een camping met een zwembad en glijbanen.

Hoog en laagseizoenanimatie

Wanneer campings in Europa aangeven dat er animatie op de camping gegeven zal worden, wil dat nog niet zeggen dat de animatie het gehele jaar door gegeven zal worden. Vaak is de hoeveelheid animatie afhankelijk van de grote van de camping. Op kleinere campings heeft men vaak minder uitgebreide animatieprogramma’s dan op de grotere campings. Ook het seizoen waarin je de camping bezoekt is vaak van invloed op de hoeveelheid animatie op de camping. In het hoogseizoen vallen ook de schoolvakanties van kinderen. Op die momenten geven campings vaak extra veel animatie. De campings staan vaak vol met gezinnen en er zijn daarom veel kinderen aanwezig. In het laagseizoen hebben campings vaak een minder uitgebreid animatieprogramma.

Gratis en betaalde animatie

Vaak is het deelnemen aan de animatieprogramma’s op campings gratis. Sport, spelletjes, gym animatie worden in bijna alle gevallen gratis aangeboden dor de campings. Ook live muziek, dansavonden of cabaretshows zijn vaak gratis op campings. Toch kan het soms voorkomen dat je moet betalen om deel te nemen aan bepaalde onderdelen van het animatieprogramma op de camping. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een bingo avond met verschillende prijzen of aan activiteiten zoals bergbeklimmen, mountainbike of raften.  

Naturistencamping met animatie

Op veel textielcampings zijn animatieteams actie voor kinderen en volwassenen. Maar niet alleen op textielcampings is er behoefte vanuit volwassenen en kinderen aan animatie. Ook op naturistencampings met animatie is het fijn verblijven met kinderen. Naturistencampings zijn er in verschillende soorten en maten, net als bij textielcampings heeft de grote van de camping te maken op welke wijze er animatie gebracht zal worden. Ook op naturistencampings worden vaak leuke spelletjes in je blootje georganiseerd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om activiteiten in het zwembad, verschillende soorten spelletjes of georganiseerde sportieve toernooitjes. Ook met naaktrecreatie zijn er dus leuke manieren van animatie op de camping aanwezig. 

Bekijk naturistencampings in Europa