Kamperen met de hond

Nederlanders zijn gek op hun trouwe viervoeter. Op vakantie met de hond is daarom tegenwoordig niets vreemds meer. Steeds meer Nederlanders kiezen er voor om hun hond mee te nemen naar de camping. Niet op alle campings in Europa is een hond toegestaan, toch kiezen steeds meer campings voor het toestaan van honden op de camping. Sommige campings gaan zelfs nog een stapje verder en bouwen speciale faciliteiten voor honden op de camping.

Honden toegestaan op camping

Niet alle honden zijn altijd toegestaan op campings. Vaak worden op campings in Nederland en op campings in Europa honden geweigerd uit de categorie 1 en 2. Deze categorieën bevatten week en vechthonden en deze zijn daarom veelal niet toegestaan op campings. Dat een hond is toegestaan op de camping wil niet altijd direct zeggen dat het land ook geschikt is voor een bezoek van je hond. In sommige landen zijn de mensen net als in Nederland erg hond vriendelijk, maar in andere landen zijn de bewoners een stuk minder hond vriendelijk dan in Nederland.

Genieten met de hond

Veel honden zijn gek op bos, strand, zee en andere stukken natuur waar zij heerlijk kunnen rennen. Dit is ook het geen wat het veelal leuk maakt voor de hond om mee te gaan op vakantie. Campings liggen namelijk vaak gelegen op plekken waar je hond zich volledig kan uitleven in de natuur. Je kunt tenslotte met je trouwe viervoeter eindeloos wandelen in de natuur. 

Waar moet je rekening mee houden?

Kamperen met de hond is natuurlijk ontzettend leuk. Toch zijn er ook een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden. Wanneer je in Nederland gaat kamperen met de hond valt de lange autorit nog mee. Kies je echter voor een camping in Europa dan worden de autoritten vaak al een stuk langer. Vaak is de autorit ook erg warm voor de hond. Neem daarom je hond alleen mee naar de camping met een goede voorbereiding. Dit maakt het uiteindelijk leuker voor jou, maar natuurlijk ook voor je hond.

Op veel camping zijn honden alleen toegestaan als ze aangelijnd zijn op de camping. Op deze manier kan je hond geen overlast of schade veroorzaken. Ook zijn er vaak een maximaal aantal honden per kampeerplek toegestaan. Vaak zijn dit maximaal 1 of 2 honden. Heb je meer honden die je mee wil nemen op vakantie? Dan is het verstandig om vooraf te informeren of er meer dan 2 honden toegestaan zijn per kampeerplek. 

Om je hond mee te mogen nemen naar een camping in Europa gelden er vaak eisen aan de vaccinaties en leeftijd van je hond. Zorg daarom dat alle vaccinaties in orde zijn en dit op juiste wijze in het passpoort geregistreerd staat. Het niet in orde hebben van het passpoort van je hond kan je in grote problemen brengen in het buitenland.

Kosten kamperen met de hond

Het meenemen van je hond naar een camping brengt vaak wel extra kosten met zich mee. Een hond laten verblijven op de camping is vaak niet bij de boekingsprijs inbegrepen. De reden dat veel campings geld vragen voor honden is omdat de camping een aantal extra mogelijkheden aanbied voor het verblijf van de hond op de camping. Zo hangen veel campings in Europa op de camping speciale dispensers op voor poepzakjes. Met deze dispensers voor poepzakjes proberen de camping de campings schoon te houden van hondenpoep. Ook is er vaak extra onderhoud van de natuur nodig door het gebruik van de hond. Deze kosten proberen de campings te dekken door veelal een klein bedrag per nacht te vragen voor het verblijf van de hond. De tarieven voor het kamperen met de hond verschillen per camping.

Mooie plekjes in Europa

Je hond zie je natuurlijk als een gezinslid en je wil daarom ook het allerbeste voor je hond. In combinatie met jouw eigen wensen en de rest van de wensen van jouw gezin, kom je uiteindelijk uit op een prachtige vakantiebestemming binnen Europa. Op campings waar honden toegestaan zijn maak je vaak al makkelijk contact met andere baasjes van honden. Voor het op doen van sociale contacten is het meenemen van jouw trouwe viervoeter erg aan te raden. Ben je niet in het bezit van een hond en wil je toch graag op een camping kamperen waar honden toegestaan zijn? Ook dan zit je op deze campings helemaal op je plek. Het feit dat honden toegestaan zijn op de camping wil niet meteen zeggen dat iedereen ook een hond mee heeft. Op kleine campings, middelgrote campings en grote campings zijn nog altijd voldoende kampeerders te vinden zonder hond. Een hond meenemen is dus op campings waar honden zijn toegestaan niet verplicht.

Vaak is het mogelijk om rondom de camping te genieten van de mooiste plekjes. Neem bijvoorbeeld het strand, je hond kan hier urenlang grenzeloos rennen, zwemmen en graven. Het is wel belangrijk om even te controleren of je hond is toegestaan op het strand. Is dat niet het geval? Dan zijn er vaak nog rivieren of anderen meertjes waar honden wel toegestaan zijn en waar je met jouw maatje heerlijk kunt genieten van de mooie omgeving en mogelijkheden.

Extra honden faciliteiten

Sommige campings richten zich specifiek op kampeerders met honden. Op deze campings zijn vaak extra faciliteiten te vinden zoals een speciale douche voor honden. Op deze manier kun je na een lange wandeling je hond weer even helemaal opfrissen en hem daarna weer schoon in je accommodatie laten. Ook zijn er op deze campings vaak speciale uitlaatvelden te vinden voor honden. Op deze manier komt de ontlasting van de honden niet op een andere plek op de camping en kan je hond even heerlijk loslopen. Ook beschikken sommige campings over een speciale honden speeltuin. In deze speeltuin staan leuke attributen voor je hond om overheen te klimmen of om doorheen te lopen.

Op grotere campings die zich richten op kampeerders met honden heb je zelfs kans dat je een ware honden trimsalon aantreft. Wil je nog een stapje verder gaan? Er bestaan campings in Europa waarbij er speciale hondenoppas te boeken is voor je trouwe viervoeter. Op deze manier kun jij een heerlijk dagje weg met de rest van het gezin.