Kamperen met de hond

Neem je jouw hond het liefst overal mee naar toe? Kies dan voor een welverdiende vakantie voor de baas en de hond. Niets is zo fijn als het kunnen kamperen samen met je hond. Op steeds meer campings in Europa zijn honden daarom tegenwoordig toegestaan. Sommige campings bieden zelfs speciale faciliteiten aan voor mensen die kamperen met de hond. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een hondendouche of speciale zwemvoorzieningen voor honden. Vaak zijn er op de campings waar jouw trouwe viervoeter is toegestaan ook speciale hondentoiletten te vinden. Een ideale kans om samen met jouw hond te genieten van de natuur en omgeving.

Camping met hondenstrand

Veel honden zijn gek op water, jouw hond ook? Dan is het misschien leuk om een camping te zoeken waar een hondenstrand dichtbij of zelfs direct aan de camping gelegen is. Niet op alle stranden mogen honden komen, maar vaak zijn er in de buurt van een camping voldoende alternatieve te vinden. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een meer of rivier waar je hond heerlijk kan zwemmen.

Kamperen met huisdier

Kamperen met een huisdier neemt elke dag toe in populariteit. Waar de meeste mensen graag kamperen met de hond zijn er ook mensen die graag met hun kat, cavia of konijn om vakantie gaan. Niet alleen honden zijn steeds vaker toegestaan op campings maar ook andere huisdieren zijn tegenwoordig toegestaan. De regels omtrent het kamperen met een huisdier verschillen per camping en per land.

Camping met de hond

Wanneer je gaat zoeken naar een camping voor jou, je gezin en je trouwe maatje dan wil je een camping die past bij al jullie behoeftes. Waar vroeger een huisdier alleen nog toegestaan was op de minder luxe campings, mogen huisdieren tegenwoordig op zeer veel luxe campings komen. Wij hebben speciaal alle campings waar honden zijn toegestaan voor je op een rijtje gezet. Op deze manier maken wij het voor jou gemakkelijk om een hondvriendelijke camping in Europa te vinden en te boeken. Ben je niet in het bezit van een eigen caravan of tent? Geen probleem, op veel campings is het mogelijk om een caravan, tent of andere accommodatie te huren en te genieten van een fijne vakantie met jouw beste maatje. 

Naturistencamping met hond

Ben je gek op het kamperen in je blootje en wil je graag je hond meenemen? Veel mensen denken dat honden niet toegestaan zijn op naturistencampings. Ook op naturistencampings zijn honden steeds vaker toegestaan. Een fijne vakantie en genieten van de ultieme naaktrecreatie en van je hond? Klik dan hier voor een overzicht van naturistencampings waar honden toegestaan zijn.

Overzicht hondvriendelijke campings

Zoek je een hondvriendelijke camping in Europa? Via onderstaande selectie zal je zeker jouw droomcamping vinden. Het is belangrijk om te beseffen dat elke camping en elk land zijn eigen aanvullende regels omtrent het verblijf van honden en andere huisdieren kan hanteren.